Asset Publisher

El Grup Pro Avis i la Fundació Probitas s'uneixen per normalitzar la malaltia mental

El Grup Pro Avis i la Fundació Probitas s'uneixen per normalitzar la malaltia mental

La Fundació Probitas i el Grup Pro Avis han signat un acord de col·laboració per donar a conèixer el programa ‘Ments Despertes'. L'objectiu és realitzar diferents ponències del programa als centres educatius que són beneficiaris del programa RAI-Ajudes Menjador, de la Fundació Probitas.

‘Ments Despertes' és un programa formatiu adreçat a centres escolars que té per objectiu donar veu a persones afectades per una malaltia mental fent que s'apoderin i es transformin en generadors de canvi a través de la seva experiència personal. Amb aquestes ponències es vol conscienciar als joves i trencar aquells estigmes que es troben molts cops a la societat, així com promocionar els bons hàbits i de salut a les escoles.

Amb aquest programa les persones que tenen alguna malaltia mental tenen l'oportunitat de parlar de les seves vivències personals amb la finalitat de promoure el respecte. Fins al moment, el programa Ments Despertes ja ha realitzat 5 edicions en les quals s'han fet més de 70 ponències a més de 2.000 alumnes d'ESO, Batxillerat, Formació Professional i educació d'adults. Amb aquest nou acord es pretén arribar a tots aquells nois d'11 a 17 anys en risc d'exclusió social i que participen al programa d'Ajudes Menjador a adolescents a centres escolars de la província de Barcelona.

"Aquesta aliança amb Probitas ens permetrà donar a conèixer a més gent una realitat. L'objectiu del programa ‘Ments Despertes' és trencar els estereotips i mites associats a les malalties mentals. És una gran oportunitat per introduir a la societat gent en risc d'exclusió", diu Marta Viaplana, Gerent del Grup Pro Avis.

"Per Probitas aquesta col·laboració afavorirà que els nostres joves beneficiaris aprenguin sobre altres realitats, adoptin actituds de respecte a la diversitat i trenquin tabús sobre la malaltia mental. Serà per tant una oportunitat de formació en valors", explica la Dra. Marta Segú, Directora General de la Fundació Probitas.


Els beneficis d'aquestes ponències són múltiples i no només pels que les reben. ‘Ments Despertes' també permet formar i implicar a totes aquelles persones amb malalties mentals perquè se sentin més útils, millorin la seva autoestima i s'integrin a la societat.

D'altra banda, el programa també ofereix altres activitats com un dossier d'activitats complementàries i una visita organitzada a un recurs de salut mental.
 

link_newletter

 

Subscribe to our newsletter