Asset Publisher

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

La detecció precoç del càncer de mama és un dels principals objectius per detectar a temps la malaltia i evitar un trist desenllaç per la persona afectada i les del seu entorn. Aquesta malaltia afecta, anualment, a 5.300 dones a Catalunya, segons dades del canal salut de la Generalitat. La prevenció a temps és, doncs, la clau per iniciar els tractaments necessaris que milloraran la salut i l'estat de benestar de la dona. El codi europeu contra el càncer proposa una sèrie d'actuacions per a la prevenció del càncer entre les quals es destaquen les següents:
 
  • Practicar la lactància materna
  • Reduir el consum d'alcohol i evitar el consum de qualsevol tipus de tabac
  • Practicar activitat física regularment
  • Mantenir-se en un pes saludable
  • Seguir una dieta equilibrada
De la mateixa manera, la Organització Mundial de la Salut (OMS) llança un missatge clau en aquesta línia en el que expressa que "la detecció precoç a fi de millorar el pronòstic i la supervivència dels casos de càncer de mama segueix sent la pedra angular de la lluita contra el càncer".

Malgrat duu a terme una vida saludable i equilibrada en tots els nivells hi ha una sèrie de factors causants del càncer de mama que difícilment es poden evitar. Entre alguns s'hi troben tenir antecedents familiars que hagin patit la malaltia, sofrir mutacions en els gens BRCA1, BRCA2 i p53, experimentar una menopausa retardada i tenir el primer part en edat madura, segons explica la OMS.

Malauradament el càncer de mama és el més freqüent en les dones i actualment, la xifra ha incrementat tant en els països avançats com en el països que encara es troben en vies de desenvolupament, afirma l'Organització Mundial de la Salut. Aquest fet es deu, a que cada vegada més, els països d'ingressos més baixos estan adoptant els models de vida occidentals on, fins ara, es detectaven més casos de la malaltia.

Els darrers avenços en el tractament, el diagnòstic i la prevenció del càncer de mama han sigut molt significatius en els últims 10 anys, segons explica l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Aquestes millores estan aconseguint que les dones afectades se n'assabentin abans que sigui massa tard, se'ls hi pugui aplicar un tractament el més ajustat possible al seu cas concret i pugin tenir una recuperació ràpida i adaptada a les seves necessitats que els hi permeti tornar a portar una vida amb normalitat. 
 

link_newletter

 

Subscribe to our newsletter