Asset Publisher

X Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salud Internacional

X Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salud Internacional

Els pròxims dies 23, 24 i 25 d'octubre se celebra el X Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salud Internacional a Bilbao. El lema d'enguany és El camí cap a l'eliminació de les Malalties Tropicals Desateses  (ETD's, per les seves sigles en castellà) en l'horitzó 2020.

Els principals temes que es tractaran són la importància de la prevenció i dels mètodes de diagnòstic precoç, l'accés als medicaments, la resistència als antibiòtics i la investigació necessària perquè el control i l'eliminació d'aquestes malalties sigui sostenible en el temps. Així mateix, també s'aportarà una visió sistèmica dels problemes de salut que ocasionen i de la necessitat d'enfortir els sistemes públics de salut a més d'abordar altres aspectes com l'impacte del canvi climàtic en les malalties emergents, la cooperació i el dret a la salut i la cobertura sanitària universal.

El congrés s'iniciarà el primer dia amb presentacions sobre com, que i quan fer una administració massiva de medicaments perquè tingui impacte en les malalties tropicals desateses i també tindran lloc conferències realitzades per organismes de prestigi com l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i pel Drugs for Neglected Diseases inititative (DNDi) que tractaran sobre l'Eliminació de diverses malalties desateses focalitzant-se en les necessitats mèdiques i epidemiològiques sense cobrir. La tònica dels tres dies de congrés serà la mateixa en què organitzacions, entitats, centres d'investigació i particulars interessats podran intercanviar coneixements i experiències en relació al tractament de les malalties tropicals desateses.

En aquest sentit, la Fundació Probitas considera important i necessari assistir en el congrés per tal de conèixer els avenços en el sector, identificar les organitzacions pioneres en el tema, enfortir el cercle de relacions i també aportar el seu granet de sorra com a entitat que dóna suport a projectes que persegueixen combatre amb malalties tropicals desateses. En aquesta edició Probitas ha estat convidada per la Fundació Anesvad, una organització compromesa amb la lluita contra les malalties tropicals desateses.

Per a més informació es poden consultar els webs especialitzats en temes de salut com l'Instituto Salud Carlos III, el London Centre for Neglected Tropical Disease Research, la OMS i la secció Planeta Futuro del El País. 

link_newletter

 

Subscribe to our newsletter